Thursday, March 18, 2010

hari ini dalam sejarah

kalau dulu2 time kecik2 kan lepas berita jam 6 kalo aku tidak silap mst ada 'hari ini dalam sejarah' punya segmen kan. wah.kecik2 tgk berita?mmg pun. semua benda aku tgk dulu. hahaha. sekarang tidak berminat suda dgn tv ni. huhu.

okeh sejarah aku pula.. hari ini ialah hari pertama kali aku menggunakan mesin jahit dan berjaya menjahit. bukan mesin tu yg baru beli. laaaaaama suda. tp aku memang tidak berbakat dalam jahit-menjahit dan juga masak-memasak. ntah napa. mmg takdir Tuhan. uhu.

sebenarnya bukan menjahit sepenuhnya.. haha. aku modified baju yg sempit menjadi lebih lebar.

kalo beli t-shirt ka long-sleeve ka memang pantang nenek moyang aku try baju tu. haha. bkn pasal nenek moyang aku tidak suruh tapi disebabakan oleh perasaan malas yang berlebihan. selalunya, kalo tgk rasa2 muat then muat la tuh. tp psl suda semakin gumuk sekarang ni.. estimation aku slalu tidak tepat suda. haha. antara baju yg aku beli trus nda boleh pakai ialah baju ini..

long sleeve. beli sama dorang cory hari tu d citymall.


biasanya kalo tidak muat, aku biar ja.. haha. ini kali pasal aku suka katun2 baju tuh dengan sedaya upaya aku cuba utk jadikan dia lagi lebar. hahaha.
senang ja sebenarnya, gunting tangan baju tu then buka jahitan yg di siring baju then jahit la bahagian tangan tadi di bahagian siring baju tu. hehehe. tp pasal sangat tidak berbakat laaaama baru siap.

yg aku suka aku boleh jahit hantam2 ja baju ni pasal ni baju kena lapis cardigan juga nati.. jadi asal bahagian depan ok ok la tuh.. jadi pasal tu aku sengaja la buat jahitan tu gini..jahitan yg sepatutnya di dalam tapi aku buat di luar.
ia la.. sebenarnya tidak sengaja T__Tdan ini la hasilnya....

tidak berapa clear. tp ini jadi short-sleeve suda dan muat dipakai oleh org comel :D


p/s: macam mana maw kuruskan badan tanpa kurangkan makan dan tidur ar? wuwu.
p/p/s: boleh la suda aku kawen ne kaaaaannnn :D hahahaha!

4 comments:

  1. wa, xsabar mau tngk syg pkai baju tu..cntk plak syg modified..

    ReplyDelete
  2. ahahahaa.. bida nya ko jahit! :D ketawa terbahak2 suda aku sini smpai keluar air mata..hahahaha

    ReplyDelete
  3. hahahaha...kretif ba ko ni sbnrnya...ko jua la pa...idola aku...ada bju aku ni nda muat2...nati tolong ahhh...hahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails